WordPress & Deception?
26 oktober, 2006Ser ut som det team på Automattic har översänt "upphör och avstå" e-post till webbsidor med "wordpress" i domännamnet. Hur vet jag detta? Det var den första berättelsen om min WP instrumentpanelen i morse! Verkar som om Lorelle på WP känt sig tvingade att tala för den WP utvecklare. Hon som det hänvisas till en berättelse på Blogga Pro att citat från en upphöra och avstå e uppenbarligen skickas från någon på Automattic, Inc. e-post var första noterade på Andy Wibbel blogg och det lyder:
Innan vi tar några potentiella konsekvenserna av e-post, jag skulle först vilja be om eller inte Lorelle VanFossen hade godkänt Automattic att publicera hennes senaste bloggpost på Lorelle på WordPress. I den skriver hon:
Hon är inte listad som en anställd vid Automattic, så hur kan hon göra ett sådant uttalande? Är hon en representant för Automattic?
Varför ska jag be? Läs på!
För att besvara den frågan måste vi först kräva en del bakgrundsinformation. Ett varumärke är ett ord, fras, symbol eller design, eller en kombination av ord, fraser, symboler eller mönster, som identifierar och skiljer källan till varor av en part från de andra. Ett varumärke är detsamma som ett varumärke, förutom att den identifierar och skiljer källan till en tjänst snarare än en produkt.
Varumärken och servicemarks att Automattic driver är utstationerade vid US Patent & Trademark Office hemsida, som innehåller följande:
Automattic, Inc., har lämnat in två varumärkesansökningar på "Wordpress" tillsammans med "[D] ownloadable programvara för användning i design och hantering av innehåll på en webbplats." En ansökan omfattar ordet "wordpress" och det andra programmet omfattar den stiliserade "W" i cirkeln med det understrukna ordet "wordpress" placeras vid sidan om.
Automattic, Inc., har lämnat in två tjänster ansökningar om "Wordpress" tillsammans med "[S] OFTWARE lösningar, nämligen användningen av on-line icke-nedladdningsbar programvara för användning i möjliggör Internet publicering." En ansökan omfattar ordet, "Wordpress" och det andra programmet omfattar stiliserade "W" i cirkeln med det understrukna ordet "wordpress" placeras vid sidan om.
Ok, nu när vi har fått en bild av de märken som de säger sig själv, låt oss ta en titt på vad Automattic kan ha att visa om de tänker genomföra sina hävdade rätten till dessa märken.
Överträdelse beror på om båda varumärkena är tillräckligt lika för att orsaka förvirring bland konsumenterna om deras källa eller ursprung? Mer specifikt, överträdelse beror på om ett stort antal normalt försiktig köparna kommer sannolikt att bli vilseledda eller osäkra på varifrån de olika produkter eller tjänster. Faktiska förvirring är inte nödvändigt, bara en betydande risk för förväxling.
Har du räknat ut varför Lorelle: s bloggpost är viktigt att Automattic än??
Lorelle har bloggen namn "Lorelle på WordPress." Dessutom, hennes blogg är bosatt på Lorelle.WordPress.com. Om hon hade godkänt Automattic (Obs: om killar på Automattic besluta vad som visas på instrumentpanelen, sedan verkar det fanns ett underförstått tillstånd), sedan Automattic sig förlitade sig på "Trams" i sin blogg namn och i sitt domännamn att bidra till att göra deras argument som normalt försiktiga konsumenter kommer att ta det som ett "officiellt" uttalande!
Get it? omfattar "Trams" och de som har en blogg namn som innehåller det. Såvitt jag kan berätta, Lorelle VanFossen inte är ansluten till Automattic som representant och som sådan, hennes bloggpost är en fint.
Det jag tycker är förvirrande har ingenting att göra med varumärken. Vad är förvirrande är om Lorelle var i själva verket godkända, eller övervakas av Automattic? Självklart, det är bara en teori. Så jag ska bara be ....
Kom tillbaka för att se om vi har fått ett svar från Lorelle!
Och senare, vi kommer att titta att besvara frågan: Kan Automattic förlora WordPress Marks Alltogether?
































